YUVALAMA
( TAVUKLU )
MALZEMELER
1 ADET KEMİKSİZ TAVUK GÖĞÜS ETİ ( yarısını küçük küçük kuşbaşı diğer yarısınıda rondada kıyma olarak çekin )
1 YUMURTA SARISI
2 YEMEK KAŞIĞI EN AZ 3 SAAT SUDA BEKLEMİŞ PİRİÇ
1 ÇAY BARDAĞINDA BİRAZ AZ SIVI YAĞ
NANE
UN
1 SU BARDAĞI UN
1 SU BARDAĞI İYİ HAŞLANMIŞ NOHUT
YAPILIŞI
Tarife başlamadan önce bu yuvalamamı dediğinizi duyar gibiyim yuvalamın orjinalini olmadığını bende biliyorum .... 1 iki gün içinde orjinal tarifide sizlerle paylaşıcağım daha önceki tariflerdede belirttiğim gibi bloğumda pratik lezzetli ama aynı zamanda hesaplı tarifleri sizlerle paylaşmak istediğm için önce tavuktan çakma yuvalama yapmak istedim çok ta güzel oldu tadıda lezzetide yerinde oldu ..gelelim yapımına
3 /4 saat suda beklettiğimiz piriçleri elimizle iyic ufalıyalım tuz pul biber tavuk kıymasıyla yoğuralım arkadaşlar size bir tavsiye pirincin tavuk kıyma daha iyi özleşlemesi için ben rondada biraz yoğurdum pirinçler dahada ufalıyor
yoğurduğumuz köfte harcını yarım saat kadar buz dolabında dinlendirelim
tepsimizi unlayalım
nohut büyüklüğünde köfteler yapıp unladığımız tepsiye koyalım sallayarak her tarafına un bulaşmasını sağlayın bu arada elinizi yağlarsanız köfteleri daha kolay yaparsınız
kaynayan tuzlu suda köftelerimiz pişene kadar haşlayın
bu haldeyken bile çok lezzetliler :D kaçamak yapmadım desem yalan olur
haşladığımız nohutları ve kalan kuşbaşı tavuk etlerini başka bir tencerede 10/ 15 dakika tekrar pişirelim
yoğurt karışının resmini çekmeği unuttuğum için yazarak anlatıcam tavuk ve nohutlarımız 10/15 dk piştikten sonra 1 yumurta sarısı yoğurtdumuzu 1 yemek kaşığı un çorbamız baya bereketli olduğu için un miktarı gözünüzü korkutmasın iyice çırpalım suyla iyice açalım çorbabımıza ilave edelim kaynamaya başlamadan hemen önce haşladığımız köfteleride ilave edlim... 2/3 dakikaka kısık ateşte kaynadıktan sonra sıvı yağınıda kızdırdığımız naneyi çorbaya ilave edelim ....altını kapattıktan sonrada tuzunu ilave edelim.... missss miisss gibi bir çorba soğuk kış gecelerinde nefis gider ben çorbayı yemek niyetine yedim baya bir doyurucu çünkü
şimdiden afiyet şeker olsun arkadaşlar
BAKLİYATLI YAYLA ÇORBASI
SEVEREK YEDİĞİM ÇORBALARDAN BİRİ OLAN BU ÇORBANIN TARİFİNİ SİZİNLE PAYLAŞMAK İSTEDİM BİLİYORUM ÇOĞUNUZDA BİLİYORSUNUZDUR ÇOKTA LEZİZ YAPIYORSUNUZDUR BUDA BENİM YORUMUM
MALZEMELER
BAKLİYATLI YAYLA ÇORBASI
YEMEK KAŞIĞI TEPELEME YOĞURT
YEMEK KAÇIĞI 2 YEMEK KAŞIĞI UN
YARIM DEMET TAZE NANE
BİR BÜYÜK ÇORBA KASESİ HAŞLANIP KABUĞU
SOYULMUŞ NOHUT
BİR YUMURTA SARISI
YARIM BAY BARDAĞI HALİS YAĞ
TUZ
YAPILIŞI
DERİN BİR KASEDE UN YUMURTA SARISI YAĞI VE YOĞURDU HİÇ BÜRÜZ KALMICAK ŞEKİLDE ÇIRPIN ÖLÇÜ OLARAK BARDAĞIN RESMİNİ ÇEKTİM ÇÜNKÜ BENİM KULLANDIĞIM BARDAK BÜYÜK TAHMİNİ NORMAL BARDAKTAN 2 ÖLÇÜ ALIYOR 4 BARDAK SUYU AZAR AZAR EKLİYEREK KARIŞIMI PÜRÜZSÜZ BİR ŞEKİLDE SUYLA AÇIN
BU KARIŞIMA HAŞLANMIŞ NOHUT VE BUĞDAYI İLAVE EDİN ÇOK HARLI ATEŞ OLMAYACAK OCAĞIN ORTA GÖZÜ İDEAL
BİR YANDANDA NANELERİ İNCE İNCE KIYIN
ÇORBABANIZ KAYNAMAYA BAŞLADIKTAN 1/2 DK SONRA NANELERİ İLAVE EDİN
AFİYET OLSUN
EKŞİLİ ÇORBA
MANTILI NOHUTLU
MANTILI NOHUTLU
MALZEMELER
1 KASE HAŞLANMIŞ NOHUT
1 KASE HAŞLANMIŞ MANTI
YARIM LİMON SUYU
2 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
NANE /TUZ
YARIM ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
YAPILIŞI
HAŞLANMIŞ MANTI VE NOHUTU BİR TENCEREDE BİRLEŞTİRİN ÜZERİNE YETERİ MİKTARDA SUYUNU SALÇASINI TUZUNU İLAVE EDİN 5/10 DAKİKA KAYNADIKTAN SONRA SIVI YAĞI KIZDIRIP NANESİNİ YAKIN NANEYİDE İLAVE ETTİKTEN SONRA 1/2 DK KADAR KISIK ATEŞTE PİŞİRİN İSTERSENİZ LİMONUNU İSTERSENİZ TABAĞINIZA İSTERSENİZ TENCEREYE EKLEYİN BU KADAR BASİT BİR ÇORBA
ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN
LOKANTA USULÜ MERCİMEK ÇORBASI
MALZEMELER
1 SU BARDAĞI KIRMIZI MERCİMEK
2 ADET SOĞAN
4 DİŞ SARMISAK
1 UFAK HAVUÇ
1 ADET PATATES
1 YEMEK KAŞIĞI UN
BİR YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
YARIM ÇAY BARDAĞINDAN AZ SIVI YAĞ
YAPILIŞI
BÜTÜN SEBZELERİ ÇOK KÜÇÜK ŞEKİLDE DOĞRAYIN TEREYAĞ VE SIVI YAĞ KARIŞIMINDA ÖNCE SOĞAN SARMISAĞI İYİCE KAVURUN HAVUCU İLAVE EDİN ONUDA KAVURUN PATATESİDE KAVURDUKTAN SONRA UNU İLAVE EDİP KOKUSU ÇIKAN KADAR KAVURUN İYİCE YIKANMIŞ MERCİMEKLERİMİZİ KOYUP 2,5 SU İLAVE EDİP İYİCE PİŞİRİN HELMELİ BİR KIVAM ALICAK PİŞTİKTEN SONRA BİRAZ SOĞUMASINI BEKLEYİP ROBOTTAN GEÇİRİN 5/10 DK ÇEKİLMİŞ ÇORBAYI PİŞİRİN AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder