ÇORBALAR

YUVALAMA 
( TAVUKLU )

  
MALZEMELER

1 ADET KEMİKSİZ  TAVUK  GÖĞÜS ETİ ( yarısını küçük küçük kuşbaşı diğer yarısınıda  rondada kıyma olarak çekin )
1 YUMURTA SARISI 
2 YEMEK KAŞIĞI  EN AZ 3 SAAT SUDA BEKLEMİŞ PİRİÇ 
1 ÇAY BARDAĞINDA BİRAZ AZ SIVI YAĞ
NANE 
UN 
1 SU BARDAĞI  UN 
1 SU BARDAĞI İYİ HAŞLANMIŞ NOHUT 


YAPILIŞI

 Tarife başlamadan önce  bu  yuvalamamı dediğinizi duyar gibiyim  yuvalamın orjinalini olmadığını bende biliyorum ....  1 iki gün içinde orjinal tarifide sizlerle paylaşıcağım daha önceki tariflerdede belirttiğim gibi bloğumda pratik lezzetli ama aynı zamanda hesaplı tarifleri sizlerle paylaşmak istediğm için önce tavuktan çakma yuvalama yapmak istedim çok ta güzel oldu tadıda lezzetide yerinde oldu ..gelelim yapımına 
3 /4 saat suda beklettiğimiz  piriçleri elimizle iyic ufalıyalım tuz pul biber tavuk kıymasıyla  yoğuralım arkadaşlar size bir tavsiye pirincin tavuk kıyma daha iyi özleşlemesi için ben rondada  biraz yoğurdum  pirinçler dahada ufalıyor 
yoğurduğumuz köfte harcını  yarım saat kadar buz dolabında dinlendirelim
tepsimizi unlayalım 
 nohut büyüklüğünde köfteler yapıp  unladığımız tepsiye  koyalım sallayarak her tarafına un bulaşmasını sağlayın bu arada elinizi yağlarsanız köfteleri daha kolay yaparsınız 

kaynayan tuzlu suda köftelerimiz  pişene kadar haşlayın 
 bu haldeyken bile çok lezzetliler  :D kaçamak yapmadım desem yalan olur 
 haşladığımız  nohutları ve kalan kuşbaşı tavuk etlerini başka bir tencerede  10/ 15 dakika tekrar pişirelim   
 yoğurt karışının resmini çekmeği unuttuğum için  yazarak anlatıcam  tavuk ve  nohutlarımız 10/15 dk piştikten sonra 1 yumurta sarısı yoğurtdumuzu 1 yemek kaşığı un çorbamız baya bereketli  olduğu için un miktarı gözünüzü korkutmasın  iyice çırpalım suyla iyice açalım çorbabımıza ilave edelim  kaynamaya başlamadan hemen önce  haşladığımız köfteleride ilave edlim... 2/3 dakikaka kısık ateşte kaynadıktan sonra sıvı yağınıda kızdırdığımız naneyi çorbaya ilave  edelim ....altını kapattıktan sonrada tuzunu ilave edelim.... missss miisss gibi bir çorba soğuk kış gecelerinde   nefis gider  ben çorbayı yemek niyetine yedim baya bir doyurucu çünkü 

şimdiden afiyet şeker olsun arkadaşlar 


BAKLİYATLI YAYLA ÇORBASI


   
  SEVEREK YEDİĞİM   ÇORBALARDAN BİRİ OLAN BU ÇORBANIN  TARİFİNİ SİZİNLE PAYLAŞMAK İSTEDİM  BİLİYORUM ÇOĞUNUZDA BİLİYORSUNUZDUR  ÇOKTA LEZİZ YAPIYORSUNUZDUR BUDA BENİM YORUMUM 
MALZEMELER 
BAKLİYATLI YAYLA ÇORBASI 
YEMEK KAŞIĞI TEPELEME YOĞURT
YEMEK KAÇIĞI 2 YEMEK KAŞIĞI UN 
YARIM DEMET TAZE NANE
BİR BÜYÜK ÇORBA KASESİ HAŞLANIP KABUĞU
SOYULMUŞ NOHUT
BİR YUMURTA SARISI
YARIM BAY BARDAĞI HALİS YAĞ
TUZ



YAPILIŞI 

DERİN BİR KASEDE UN YUMURTA SARISI YAĞI VE YOĞURDU HİÇ BÜRÜZ KALMICAK ŞEKİLDE ÇIRPIN ÖLÇÜ OLARAK BARDAĞIN RESMİNİ ÇEKTİM ÇÜNKÜ BENİM KULLANDIĞIM BARDAK BÜYÜK TAHMİNİ NORMAL BARDAKTAN 2 ÖLÇÜ ALIYOR 4 BARDAK SUYU AZAR AZAR EKLİYEREK KARIŞIMI PÜRÜZSÜZ BİR ŞEKİLDE SUYLA AÇIN



BU KARIŞIMA HAŞLANMIŞ NOHUT VE BUĞDAYI İLAVE EDİN ÇOK HARLI ATEŞ OLMAYACAK OCAĞIN ORTA GÖZÜ İDEAL


                                           BİR YANDANDA NANELERİ İNCE İNCE KIYIN


ÇORBABANIZ KAYNAMAYA BAŞLADIKTAN 1/2 DK SONRA NANELERİ İLAVE EDİN


2/3 DAKİKADA NANEYLE KAYNATIN BU ARADA ÇORBAMIZ PİŞENE KADAR ATEŞTEN ALANA KADAR SAKIN TUZUNU KOYMAYIN ÇORBA PİŞİP OCAKTAN ALINCA ZEVKİNİZE GÖRE TUZUNU İLAVE EDİN
                                                                                                                                      AFİYET OLSUN  



 EKŞİLİ  ÇORBA 

MANTILI NOHUTLU



MALZEMELER 

1 KASE HAŞLANMIŞ NOHUT 

1 KASE HAŞLANMIŞ MANTI 

YARIM LİMON SUYU

2 YEMEK KAŞIĞI SALÇA

NANE /TUZ 
YARIM ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ 



YAPILIŞI 


HAŞLANMIŞ MANTI VE NOHUTU BİR TENCEREDE BİRLEŞTİRİN ÜZERİNE YETERİ MİKTARDA SUYUNU SALÇASINI TUZUNU İLAVE EDİN 5/10 DAKİKA KAYNADIKTAN SONRA SIVI YAĞI KIZDIRIP NANESİNİ YAKIN NANEYİDE İLAVE ETTİKTEN SONRA 1/2 DK KADAR KISIK ATEŞTE PİŞİRİN İSTERSENİZ LİMONUNU İSTERSENİZ TABAĞINIZA İSTERSENİZ TENCEREYE EKLEYİN BU KADAR BASİT BİR ÇORBA 





ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN



LOKANTA USULÜ MERCİMEK ÇORBASI






MALZEMELER 
1 SU BARDAĞI KIRMIZI MERCİMEK 
2 ADET SOĞAN 
4 DİŞ SARMISAK

1 UFAK HAVUÇ
1 ADET PATATES 
1 YEMEK KAŞIĞI UN 
BİR YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ 
YARIM ÇAY BARDAĞINDAN AZ SIVI YAĞ



YAPILIŞI 



BÜTÜN SEBZELERİ ÇOK KÜÇÜK ŞEKİLDE DOĞRAYIN TEREYAĞ VE SIVI YAĞ KARIŞIMINDA ÖNCE SOĞAN SARMISAĞI İYİCE KAVURUN HAVUCU İLAVE EDİN ONUDA KAVURUN PATATESİDE KAVURDUKTAN SONRA UNU İLAVE EDİP KOKUSU ÇIKAN KADAR KAVURUN İYİCE YIKANMIŞ MERCİMEKLERİMİZİ KOYUP 2,5 SU İLAVE EDİP İYİCE PİŞİRİN HELMELİ BİR KIVAM ALICAK PİŞTİKTEN SONRA BİRAZ SOĞUMASINI BEKLEYİP ROBOTTAN GEÇİRİN 5/10 DK ÇEKİLMİŞ ÇORBAYI PİŞİRİN AFİYET OLSUN






Hiç yorum yok: