SALATALAR & MEZELER

ARPA ŞEHRİYELİ MANTAR SALATASI


MALZEMELER 

1 KG MANTAR 
2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
1 SU BARDAĞI ARPA ŞEHRİYESİ
YARIM DEMET DERE OTU 
2 SU BARDAĞI SÜZME YOĞURT 
1 YEMEK KAŞIĞI MAYONEZ 
2 DİŞ SARIMSAK

ÜZERİ İÇİN 
4-5 YEMEK KAŞI ZEYTİN YAĞ
1 TATLI KAŞIĞI PUL BİBER 
1/2 SU BARDAĞI DÖVÜLMÜŞ CEVİZ 

YAPILIŞI 
Yıkayıp , küçük doğradığımız mantarları sıvı yağında ,bıraktığı suyu bırakan kadar kavurulur ( az tuz ilavesi ile ) kavurduktan sonra ılınmaya bırakılır ....
Şehriye yumuşayana kadar dek haşlanır aynı mantar gibi ılınmaya bırakılır 
  Ilınan mantar ve arpa şehriyelerimizi  uygun bir kasede harmanlanır ince ince kıydığımız dere otunun yarısı  harmanladığımız  harca eklenir diğer yarısı ise süslemde kullanıcağız  .Diğer bir tararaftada  sıvı yağımızı kızdıralım 1/2 dakika  cevizleri kavuralım ,pul biberide ilave edelim salatamızı cevizlerle ve dere otuyla süsleyelim 
 bu salatayı kursta yeni öğrendim demelimki arkadaşlar  çok hafif   ve br o karada lezzetli biz dahada hafif olması için mayonez koymadık benim tercihimde o yönde  ... hem biz hanımların arkadaş toplantılarına yakışacak bir tarif  hemde akşam yemeklerinde  özellikle tavuk /et kızartmalarının yanında çok yakışıcak  .....hemde maliyeti çok düşük şimdiden ellerinize sağlık afiyet bal şeker olsun  arkadaşlarım

Hiç yorum yok: