EZO GELİN PİLAVI
Vaktiniz hayırla sofralarınız RABBİMİM verdiğin nimetlerle dolması dileği ile sevgili kardeşlerim son bir haftadır hiç yemek yapmadığım için yalnızca annemin yaptığı o nefis çiğ börekleri paylaşmıştım sizlerle .. ne kadar büyüseniz de ev bark sahibi olsanız da anne ve babalarımızın gözünde hep o küçük çocuklar olarak kalıcağız bu bir gerçek geçtiğimiz pazartesi elimde küçük bir ameliyat geçirince yemek işini anneme devrettim o bana kıyamıyor ben ona kıyamıyorum bir şeyler yaptıkça üzüldüm yapma dedikçe o bana kızdı 5 gündür etmediğimiz kadar uzun sohbetler ettik çok şükür ALLAH' ma ,bugünde annem bana refakat işini kız kardeşime bırakınca dedim fırsat bu fırsat biraz elim iyileşmişken bir pilav yapağim dedim ezo gelin pilavı çok sevdiğim bir pilav kereviz sevmeyenler bile bu pilavı bayıla bayıla yiyor.. hemde kerevizin çıtır çıtır saplarıda değerlenmiş oluyor kesinlikle nedemenizi tavsiye ediyorum tavuğun yanınada çok yakışıyor ben bu gün tercih etmedim ama sıcak servis yaparken üzerine birazda taze kaşar ilavesi yaparsanız dahada bir güzel oluyor.... gelelim tarifimize......
MALZEMELER
1 BÜYÜK SU BARDAĞI ARPA ŞEHRİYESİ ( benim bardağım baya bir büyük )
2 BÜYÜK SU BARDAĞI TAVUK SUYU
1 TANE BÜYÜK KIRMIZI BİBER ( al biber )
1 TANE ORTA BOY SOĞAN
1 BÜYÜK KEREVİZİN SAPLARI
1 TANE DOMATES
1 ÇAY KAŞIĞI SALÇA
BİR YEMEK KAŞIĞI MARGARİN
TUZ
( bende o gün yoktu ama sizler soğan miktarı kadar pırasada ilave edebilirsiniz )
YAPIM AŞAMASI
küp küp doğradığımız soğanları margarin kavuralım küçük küçük doğradığımız kereviz saplarını ve al biberlerimizde ilave edip bir güzel kavuralım mis gibi mutfağımız kokutalım salçamızı da ekleyip biraz rengini alınca
domatesi ilave edip suyunu çekince şehriyelerimizi ilave edelim
2 dakikada şehriyeleride kavurduktan sonra tavuk suyunu da ilave edelim aynı pilav gibi kaynamaya başlayınca altını kısıp demlenmeye bırakalım
ve mis gibi pilavız hazır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder