FIRINDA PATLICAN KEBABI
MALZEMELER
6 ADET PATLICAN
2 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
500 GR KIYMA
1 DOMATES
2 SİVRİ BİBER
1 UFAK SOĞAN
3 DİŞ SARIMSAK
1 YUMURTA BEYAZI
TUZ PUL BİBER
1 SU BARDAĞI SU
YAPILIŞI
KIYAMA RENDE SOĞAN SARIMSAK BAYT EKMEK İÇİ BİR YUMURTA BEYAZI BİR MİKTAR SIVI YAĞ TUZ PUL BİBER İYİCE YOĞURUN KLASİK KÖFTE YAPIN
PATLICANLARI BİR PARMAK KALINLIĞINDA DOĞRAYIN SAKIN SUYA BASMAYIN YEMEĞİMİZİN KIVAMI OLMAZ TEPSİYE BU ŞEKİLDE DİZİN
KÖFTE HARÇI BİRAZFAZLA OLUNCA HEMEN PATATESTEN YARDIM ALDIK 3 ADET PATATES TAKVİYESİ YAPTIK ONLAR DAHA İNCE KESİLDİ KALAN ORTA YUVARLAĞA İRİ KÜP DOMATESLERİ VE BİBERLERİ KOYUN KALAN SIVI YAĞLA BARDAK SUYU KARIŞTIR ÜSTÜNE DÖKÜN TUZUNU SERPİLEYİN FIRINDA DK PİŞİRİN SUYUNU ÇEKİCEKTİR KALAN BİR BARDAK SUYU İLAVE EDİN Kİ SERVİSE KADAR DİBİNİ TUMASIN YAPIŞMASIN SERVİSE YAKIN FIRINDA KALICAĞI İÇİN O SUYUDA ÇEKİCETİR
YEMEĞİMİZ PİŞTİ GÖRDÜĞÜNÜZ GİBİ HİÇ SUYU KALMADI AKŞAM YEMEĞİNE
KADAR KURU MASIN DİYE KALAN SUYU İLAVE EDİP KAPALI OLAN SICAK FIRINDA KOYDUM
KADAR KURU MASIN DİYE KALAN SUYU İLAVE EDİP KAPALI OLAN SICAK FIRINDA KOYDUM
ALLAH'IMA HAMD OLSUN AFİYET BAL ŞEKER OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder