TAVUK YEMEKLERİ

DAMAT PAÇASI 

HER HAFTA SONU YAPTIĞIM GİBİ .. HİÇ DENEMEDİĞİM BİR YEMEĞİ  SEVGİLİ EŞİME YAPMAK İSTEDİM BU HAFTA KURSTA ÖĞRENDİĞİM DAMAT PAÇASINI BU HAFTA SONU AKŞAM YEMEĞİ MENÜSÜNDE YER ALDI....ASLINDA BU TABAK EŞİMİN DİŞİNİN KAVUĞUNA YETMİYECİĞİ İÇİN EŞİM İÇİN  YEMEK SONRASI APARATİF DURUMUNDA OLAN BU RUMELİ YEMEĞİNİ DENEMENİZİ TAVSİYE EDERİM GERÇEKTEN  HAFİF  BİR LEZZET ... 



MALZEMELER 

 2 ADET YUFKA 
150 GR TEREYAĞ ( BEN YARIM ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ KULLANDIM )
2 ADET BUT 4 SU BARDAĞI
1 KASE YOĞURT 
3/4 DİŞ SARIMSAK
PUL BİBER TUZ 

YAPILIŞI 
YUFKA TEPSİYE SARKACAK ŞEKİLDE YERLEŞTİRİLİR .SARKAN KISIMLAR TEPSİ EBADINDA KESİLİR  KENARLARDAN SARKAN YUFKALAR ARALARA YERLEŞTİRİLİR.

KARE KARE KESİLİR ÜZERİNE ERİMİŞ TEREYAĞI DÖKÜLÜP SOĞUK FIRINDA 180 DERECEDE FIRINDA KIZARANA KADAR PİŞİRİLİR ( BEN DAHADA HAFİF OLSUN DİYE ÜZERİNE HİÇ BİR ŞEY SÜRMEDİM ÇÜNKÜ TAVUK BUDU YETERİNCE YAĞLI OLUYOR) TERCİHİ SİZE KALMIŞ 

TAVUK BUTLARI HAŞLANIR  VE DİDİKLENİR 
BÖREK SOĞUTULUR 
ÜZERİNE SOĞUTTUĞUMUZ  3 BARDAK  TAVUK SUYU DÖKÜLÜR 
TEKRAR SOĞUK FIRINDA SUYU ÇEKTİRİLİR 
SERVİS TABAĞINA ALINIP SARIMSAKLI YOĞURT, ONUN ÜZERİNE DİDİKLEDİĞİMİZ TAVUK ETİ ÜZERİNE DE PUL BİBERLE YAĞ GEZDİRİLİR  ..

SOĞUK FIRINA KONULMASININ SEBEBİ HAMURLAŞMASINI ÖNLEMEK İÇİN 

ŞİMDİDEN AFİYET BAL ŞEKER OLSUN DOSTLARIM ..  

  

TAVADA MANGAL SOSLU TAVUK 

 
sos malzemeleri



1 yemek kaşığı yoğurt 



yarım yemek kaşığı salça 


1/2 çay bardağı sıvı yağ 


1 çay bardağı soda 


1/2 limon suyu 


6 diş sarmısak rendesi


1 soğan rendesi 


1 tatlı kaşı toz biber 


1 tatlı kaşığı kekik 


1 talı kaşığı kimyon 


1 çay kaşığı kara biber 


2 çay kaşığı kırmızı biber 






bütün malzemeleri karıştırıp tavuk kalçalarımızı ile harmanlıyoruz dolapta en az 4 saat bekletin tavayı iyice kızdırıp sosunu elimizle iyice sıyırdığımız tavuklarımız önce iki yüzünü mühürleyip sonra orta hararetli ısıda iyice pişiriyoruz tuzu arzuya göre koyun şimdiden afiyet olsun







 TAVUK YÜREĞİ  KAVURMASI SACDA



MALZEMELER 




1 kg tavuk yüreği 




1 adet soğan 




3 diş sarmısak 




4 adet sivri biber ( biz acı olandan seçtik )




2 adet domates tuz




toz tatlı toz kırmızı biber 




sıvı yağ 







YAPILIŞI 



resimlerdenden anlaşıldığı gibi sebzeler ve ciğer sırasıyla sacda kavrulur en son 



toz biber e tuz ilave edilir eğer bu tarifi teflon tavada yapıcaksanız baştan 



söyleğim aynı tadda olmuyor bilesiniz teflon tava veya herhangi bir tencerede



 ciğerler daha fazla su salıyor 

AFİYET OLSUN









MANTARLI TAVUK GÜVEÇ



MALZEMELER

850 GR TAVUK GÖĞÜS ETİ KEMİKSİZ 

400 GR MANTAR 
2 BÜYÜK DOMATES

5/6 ADET SİVRİ BİBER

2 SOĞAN 

4/5 DİŞ SARIMSAK
2 TATLI KAŞIĞI SALÇA 
1 TATLI KAŞIĞI KEKİK
1 TATLI KAŞIĞI PUL BİBER
1 TATLI KAŞIĞI TUZ 
1.5 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ 

VEDE TOPRAK GÜVEÇ TADI VEREN GÜVEÇ



GÜVECİN DİBİNE İLK ÖNCE SIVI YAĞI KOYALIM


SIRASIYLA PİYAZLIK DOĞRADIĞIMIZ SOĞANI
DOĞRADIĞIMIZ SARIMSAKLARI
YERLEŞTİRELİM
 ÜSTÜNE TAVUKLARIMIZI VE MANTARLARI GÜVECİMİZE EKLEYELİM
DOMATESLERİ VE İKİ TATLI KAŞIĞI SALÇAMIZI SİVRİ BİBERLERİMİZİ TUZ KEKİĞİ VE PUL BİBERİNİ ARZUMUZA GÖRE AYARLIYALIM 4 ÇAY BARDAĞI SU KOYALIM VE OCAKTA ORTA ISIDA PİŞMEYE BIRAKALIM
EKMEĞİMİZİ BANDIRA BANDIRA YİYELİM   AFİYET BAL ŞEKER OLSUN 





Hiç yorum yok: