SUSAM MANTOLU KEK
ismek pasta kurabiye kursu tarifi
MALZEMELER
2 su bardağı toz şeker
4 yumurta
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı su
1 su bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı yenibahar
1 fiske tuz
1 çay bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı susam
1 çorba kaşığı margarin ( kalıbı yağlamak için )
2 paket kabarma tozu
aldığı kadar un ( biz kursta 4 su bardağı koyduk )
YAPILIŞI
Üzümleri yarım saat sıcak suda bekletilir yıkayıp kurulanır ,yumurtalar , bir fiske tuz ve şeker ile iyice çırpılır içine süt, su ,yoğurt , sıvı yağ tarçın ve yeni bahar eklenir
üatüne elenmiş un ve kabartma tozu eklenip çırpılır unlanmış üzüm eklenir ve spatula ile karıştırılır .Kek kalıbı margarinle yağlanıp her yerine susam bulanır susam mantosunun üzerine karışımı boşaltıp 180'c de pişiriyoruz
şimdiden afiyet bal şeker olsun arkadaşlar nefis bir kek tarifi ana hocamız sağ olsun
ÇİKOLATA SOSLU ISLAK KEK
MALZEMELER
KEK MALZEMESİ
75 GR MARGARİN
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
4 YUMURTA
1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
1 SU BARDAĞI YOĞURT
GÖZ KARARI UN
2 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET KAKAO
SOS MALZEMESİ
3 SU BARDAĞI SÜT
YARIM SU BARDAĞI SÜT
1 BARDAK ŞEKER ( arzuya göre arttırıla bilir )
4 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
1 PAKET KAKAO
1 ÇİMDİK TUZ
SOS
HAZIR ÇİKOLATA SOSU
3 BARDAK SÜT
ÜZERİ İÇİN
HİNDİSTAN CEVİZİ
YAPILIŞI
MARGARİNİ ERİTİP İÇİNE SIVI YAĞI EKLEYİN ...YUMURTA VE ŞEKERİ KÖPÜRTÜN YAĞI DAHA SONRA YOĞURDU KAKAOYU EKLEYİN İYİCE ÇIRPIN UNU VE KABARMA TOZUNU EKLEYİP KEKİMİZİ PİŞİRELİM BEN SOĞUK FIRINA ATIYORUM ŞİMDİYE KADAR HİÇ BİR KEKİM HAMUR OLMADI
SOSUN YAPIMI
BÜTÜN MALZEMELERİ KARIŞTIRIP BİR TAŞIM KAYNATIN VE SOĞUMAYA BIRAKIN
ÇİKOLATA SOSUN YAPIMI
SÜTÜN ORANI BİRAZ FAZLA TUTUYORUM ÇÜNKÜ KEK EMİYOR KEKİMİZ KURU OLAMAMALI MALZEMELERİ KARIŞTIRIP PİŞİRİYORUZ HEPSİ BU
KEKEMİZ PİŞTİKTEN SONRA DİLİMLEYELİM ILINMAYA DÖNÜNCE ÖNCE SOSUMUZU DÖKELİM 1 SAAT SOSU EMMESİNİ BEKLEYELİM DAHA SONRA ÇİKOLATA SOSUMUZUDA ÜZERİNE DÖKELİM BİRAZ DONUNCA HİNDİSTAN CEVİZİ İLE SÜSLEYELİM 1 GECE DOLAPTA BEKLEYİNCE TADINDA YENMİYOR TAVSİYE EDERİM
AFİYET BAL ŞEKER OLSUN ŞİMDEN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder