HAZIR BAKLAVALIK YUFKADAN CEVİZLİ BAKLAVA
BAKLAVALIK YUFKADAN EV BAKLAVASI
MALZEMELER
1 KİLO HAZIR BAKLAVALIK YUFKA 50 KAT
1 KİLO ŞEKER
1 LİTRE SU
1 ÇAY KAŞIĞI LİMON SUYU
300 GR CEVİZ
250 GR TEREYAĞ
1 ÇAY KAŞIĞI SIVI YAĞ
YAPILIŞI
ASLINDA YAPIMI ÇOK ÇOK KOLAY AYNI BÖREK YAPAR GİBİ HER İKİ KATTA BİR BİR YEMEK KAŞIĞI ERİMİŞ SIVI YAĞ TEREYAĞ KARIŞIMINDAN SÜRÜYORUZ TABİ TEPSİNİN TABANINI YAĞLAMAYI UNUTMAYIN ARA ARADA YUFKA ARALARINA CEVİZİ SERPİYORUZ BEN 1,5 KAŞIĞI KOYDUM 300 GR CEVİZİ EŞİT DAĞITIYORUZ
EN SON ÜST YUFKAYI KOYDUKTAN SONRA DİLİMLEYİP KALAN YAĞI ÜZERİNE GEZDİRİYORUZ
SOĞUK FIRINA ATIN ŞERBET BİLDİĞİNİZ GİBİ ANLATMAYA GEREK YOK BEN TATLIMIN HAMUR OLMASINDAN KORKTUĞUM İÇİN TALI ILIKKEN ILIK ŞERBET DÖKTÜM VE ÇOK LEZZETLİ OLDU TAVSİYE EDERİM HAMUR ASLA OLMUYOR
MALZEMELER
1 KİLO HAZIR BAKLAVALIK YUFKA 50 KAT
1 KİLO ŞEKER
1 LİTRE SU
1 ÇAY KAŞIĞI LİMON SUYU
300 GR CEVİZ
250 GR TEREYAĞ
1 ÇAY KAŞIĞI SIVI YAĞ
YAPILIŞI
ASLINDA YAPIMI ÇOK ÇOK KOLAY AYNI BÖREK YAPAR GİBİ HER İKİ KATTA BİR BİR YEMEK KAŞIĞI ERİMİŞ SIVI YAĞ TEREYAĞ KARIŞIMINDAN SÜRÜYORUZ TABİ TEPSİNİN TABANINI YAĞLAMAYI UNUTMAYIN ARA ARADA YUFKA ARALARINA CEVİZİ SERPİYORUZ BEN 1,5 KAŞIĞI KOYDUM 300 GR CEVİZİ EŞİT DAĞITIYORUZ
EN SON ÜST YUFKAYI KOYDUKTAN SONRA DİLİMLEYİP KALAN YAĞI ÜZERİNE GEZDİRİYORUZ
SOĞUK FIRINA ATIN ŞERBET BİLDİĞİNİZ GİBİ ANLATMAYA GEREK YOK BEN TATLIMIN HAMUR OLMASINDAN KORKTUĞUM İÇİN TALI ILIKKEN ILIK ŞERBET DÖKTÜM VE ÇOK LEZZETLİ OLDU TAVSİYE EDERİM HAMUR ASLA OLMUYOR
AFİYET BAL ŞEKER OLSUN
REVANİ
MALZEMELER
5 YUMURTA
1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ
1 SU BARDAĞI İRMİK
1,5 BARDAK YOĞURT
2 PAKET KABARTAN TOZU 2 PAKET VANİLYA
KIVAMA GÖRE UN
( BÜYÜK FIRIN TEPSİSİNE GÖRE )
ŞERBETİ İKİ KİLO ŞEKERDEN YAPTIM
1/1 ölçüde su konulacak şerbet soğuk tatlı ılık olacak
YAPILIŞI
SIVI YAĞ YUMURTA YOĞURDU İYİCE ÇIRPALIM İRMİĞİ İLAVE EDİP BİRAZ DAHA ÇIRPALIM UNU VANİLYAYI KABARTMA TOZLARINI İLAVE EDİP İYİCE PÜRÜZSÜZ OLANA KADAR ÇIRPALIM KIVAMI KEK KIVAMI GİBİ OLUCAK ÇOK KOYU DEĞİL SOĞUK FIRINA ATIN
AFİYET BAL OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder