SAKALLI POĞAÇA
İSMEK KURS
MALZEMELER
2 su bardağı ılık süt
1 bardak sıvı yağ
1 paket toz maya
tuz / 1 kaşık toz şeker aldığı kadar un
İÇİ İÇİN
beyaz peynir
labne peynir veya krem peynir
kaşar peynir rendesi
maydanoz
ÜSTÜ İÇİN
yumurta sarısı ( beyazı ziyan olmasın diye hamura ekleyebilirsiniz )
YAPILIŞI
Tüm hamur malzemelri karıştırılıp kulak memesinden yumuşak kıvamında bir hamur hazırlanır . Sıcak bir ortamda iki katına çıkana kadar mayalandırılır .
mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparılıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye yuvarlanarak konulur .Üstlerine yumurta sürülüp istenirse susamda serpebilirsiniz
Önceden 200'c dereceye ısıtılmış fırında kabarıp kızarana kadar pişirilir
Fırından çıkarılan poğaçaların ılınmasını bekleyin çünkü kesilmeyecek kadar yumuşak bir pağaça oluyor
Daha sonra ortadan ikiye tam ayırmadan kesin içine maydanoz ve beyaz peynir karışımını koyun . daha sonra kesilen kısma lable peynirini ince bir kat sürün ve sürdüğümüz kısımları kaşar rendesine bulayın ee bunlarda sakalları canan hocamız sağ olsun sayesinde bu güzel lezzetleri sizinle paylaşıyorum sağ olsun şimdiden afiyet bal şeker olsun arkadaşlar gene aynı şeyi diyecem ama harika bir lezzet denemenizi tavsiye ederin
TAM BUĞDAY UNUNDAN ÇEKİRDEKLİ POĞAÇA
MALZEMELER
1 YUMURTA
BİR SU BARDAĞINDA 2,5 PARMAK AZ YOĞURT
2 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
1 SU BARDAĞI AY ÇEKİRDEĞİ İÇİ
YARIM DEMET MAYDANOZ
100 GR KADAR BEYAZ PEYNİR
1 PK INSTANT KURU MAYA
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
2 ÇAY KAŞIĞI TOZ ŞEKER
GEREKTİĞİ KADAR TAM BUĞDAY UNU
SARISINI ÜSTÜ İÇİN AYIRIN
MAYANIN İYİCE KARIŞMASINA DİKKAT EDİN 5 DK DİNLENDİRİN
MAYDANOZ VE PEYNİR BİRLEŞTİRİN.TEPSİYİ UNLAYIN.POĞAÇALARA ŞEKİL VERMEYE BAŞLAYIN KEYFİNİZ NASIL İSTİYORSA.SONRA ÜST KISMIN YUMURTAYA BATIRIN.ve YUMURTALI KISMI ÇEKİRDEĞE BOLCA BULANSINBÜTÜN POĞAÇALAR BİTİNCE SAATTE TEPSİDE MAYA LANDIRIN
NASIL PİŞİRİCEĞİNİZİ ZATEN BİLİYORSUNUZ SOĞUK FIRINA ATIN VE SONUÇ GERÇEKTEN NEFİSSSSS SICAK SICAK YANINA BİDE DEMLİ ÇAY
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder