ÇİĞ BÖREK
es-selamün -aleyküm sayfama bakmaya vakit ayıran dostlarım pazartesi elimden ameliyat olduğum için çiğ börek tarifi bana bakmaya gelen canım annemden size ... itiraf etmeliyim annemde baya bu işe meraklıymış :D yakında kendinede blog açarsa hiç şaşırmam yapımda hiç katkıda bulunmasakta eşim ve ben bu nefis böreği afiyetle yiyerek katkıda bulunduk bteşekürler cennet kokulu annem benim sen olmasan bu günler zor geçerdi gelelim çiğ börek tarifimize
MALZEMLER
300 GR YAĞSIZ KIYMA
3 ADET SİVRİ BİBER
2 DOMATES ( ORTA BOY )
1 BÜYÜK SOĞAN
YARIM DEMET MAYDANOZ
TUZ /PUL BİBER KARA BİBER
KIZARMAK İÇİN SIVI YAĞ
YAPILIŞI
bütün sebzeler rondoda çekilir kıyma ile harmanlanır tuz biberi arzuya göre ilave edilir . ve gelelim hamur aşamasına
yarım kilo una 1 tatlı kaşığı tuz ile göz kararı su ekliyerek kulak memesi kıvamında bir hamur yapalım hamuru 15/20 dk dinlendirelim
hamuru ceviz büyüklüğünden bezelere ayıralım
merdaneyle hamurlarımızı tek tek unlayarak açalım
açtıktan sonra yeteri kadar kıymalı harcımızdan yarısna sürelim sürelim
hamurun sürmediğimiz tarafını harçlı tarafın üstüne kapatalım çelik çay tabağı yardımı ile yarım ay şekli verelim
kızgın yağda kızartalım çok fazla kızartmayalım resimdeki kıvam en iyisi
biz arasına domates biber sararak yemeği tercih ettik yanına süzme yoğurttan ayran çok yakışıyor
anacım şimdiden afiyet bal şeker olsun diyor
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder