TATLILAR

AŞURE 


AŞURE 

MALZEMELER 
1 BÜYÜK SU BARDAĞI BUĞDAY
1BÜYÜK SU BARDAĞI NOHUT
1BÜYÜK SU BARDAĞI KURU FASULYE
1 ÇAY BARDAĞI PİRİNÇ
2 ADET NEKTARİN
2 ADET ELMA
1 BÜYÜK SU BARDAĞI KURU İNCİR
1 BÜYÜK SU BARDAĞI KURU KAYISI
1 BÜYÜK SU BARDAĞI KURU ÜZÜM
YARIM ÇAY BARDAĞI GÜL SUYU
1,5 YEMEK KAŞIĞI MISIR NİŞASTASI
DAMAK TADINIZA GÖRE ŞEKER
1 ÇİMDİK TUZ

YAPILIŞI
1 GECE ÖNCEDEN ISLADIĞIMIZ NOHUT BUĞDAY VE KURU FASULYEYİ AYRI AYRI HAŞLAYIN İNCİRİDE KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRAYIN KARA SUYU BİRAZ ÇIKANA KADAR HAŞLAYIN BİR İKİ, DAKİKADA ÜZÜMÜN BULANIK SUYU ÇIKANA KADAR KAYNATIN HAHA SONRA NİŞASTA VE ŞEKER HARİCİ BÜTÜN MALZEMELERİ BİR TENCEREDE HAMANLAYIĞ YETERİ KADAR SUYUNU İLAVE EDİP İYİVE ÖZLEŞENE KADAR PİŞİRİN ŞEKERİNİ DE İLAVE EDİP BİR SÜREDE DAHA PİŞİRİN NİŞASTAYI YARIM BARDAK SUYLA AÇIP AŞUREMİZE İLAVE EDİN 10 DK DA BU ŞEKİL PİŞSİN 1 GECE SONRA YEMENİZİ TAVSİYE EDERİM
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: