22 Aralık 2012 Cumartesi

DAMAT PAÇASI

DAMAT PAÇASI 

HER HAFTA SONU YAPTIĞIM GİBİ .. HİÇ DENEMEDİĞİM BİR YEMEĞİ  SEVGİLİ EŞİME YAPMAK İSTEDİM BU HAFTA KURSTA ÖĞRENDİĞİM DAMAT PAÇASINI BU HAFTA SONU AKŞAM YEMEĞİ MENÜSÜNDE YER ALDI....ASLINDA BU TABAK EŞİMİN DİŞİNİN KAVUĞUNA YETMİYECİĞİ İÇİN EŞİM İÇİN  YEMEK SONRASI APARATİF DURUMUNDA OLAN BU RUMELİ YEMEĞİNİ DENEMENİZİ TAVSİYE EDERİM GERÇEKTEN  HAFİF  BİR LEZZET ... 




MALZEMELER 

 2 ADET YUFKA 
150 GR TEREYAĞ ( BEN YARIM ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ KULLANDIM )
2 ADET BUT 4 SU BARDAĞI
1 KASE YOĞURT 
3/4 DİŞ SARIMSAK
PUL BİBER TUZ 

YAPILIŞI 
YUFKA TEPSİYE SARKACAK ŞEKİLDE YERLEŞTİRİLİR .SARKAN KISIMLAR TEPSİ EBADINDA KESİLİR  KENARLARDAN SARKAN YUFKALAR ARALARA YERLEŞTİRİLİR.

KARE KARE KESİLİR ÜZERİNE ERİMİŞ TEREYAĞI DÖKÜLÜP SOĞUK FIRINDA 180 DERECEDE FIRINDA KIZARANA KADAR PİŞİRİLİR ( BEN DAHADA HAFİF OLSUN DİYE ÜZERİNE HİÇ BİR ŞEY SÜRMEDİM ÇÜNKÜ TAVUK BUDU YETERİNCE YAĞLI OLUYOR) TERCİHİ SİZE KALMIŞ 

TAVUK BUTLARI HAŞLANIR  VE DİDİKLENİR 
BÖREK SOĞUTULUR 
ÜZERİNE SOĞUTTUĞUMUZ  3 BARDAK  TAVUK SUYU DÖKÜLÜR 
TEKRAR SOĞUK FIRINDA SUYU ÇEKTİRİLİR 
SERVİS TABAĞINA ALINIP SARIMSAKLI YOĞURT, ONUN ÜZERİNE DİDİKLEDİĞİMİZ TAVUK ETİ ÜZERİNE DE PUL BİBERLE YAĞ GEZDİRİLİR  ..

SOĞUK FIRINA KONULMASININ SEBEBİ HAMURLAŞMASINI ÖNLEMEK İÇİN 

ŞİMDİDEN AFİYET BAL ŞEKER OLSUN DOSTLARIM ..  

  

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Merhablar öncelikle blogun ismi çok hoş çünkü tarçına bayılırım. yeni ziyaretçinizim sizide bana beklerim saygılar.
www.gizemselmutfak.blogspot.com