12 Kasım 2012 Pazartesi

SAKALLI POĞAÇA

SAKALLI  POĞAÇA 

İSMEK KURS 


MALZEMELER 
2 su bardağı ılık süt 
1 bardak sıvı yağ 
1 paket toz maya 
tuz / 1 kaşık toz şeker  aldığı kadar un 
İÇİ İÇİN 
beyaz peynir
 labne peynir veya krem peynir 
kaşar peynir rendesi
maydanoz 
ÜSTÜ İÇİN 
yumurta sarısı ( beyazı ziyan olmasın diye hamura ekleyebilirsiniz )
 YAPILIŞI 
Tüm hamur malzemelri karıştırılıp kulak memesinden  yumuşak kıvamında bir hamur hazırlanır . Sıcak bir ortamda iki katına çıkana kadar mayalandırılır .
mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparılıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye yuvarlanarak konulur .Üstlerine yumurta sürülüp istenirse susamda serpebilirsiniz 
Önceden 200'c dereceye ısıtılmış fırında kabarıp kızarana kadar pişirilir 
Fırından çıkarılan poğaçaların ılınmasını bekleyin çünkü kesilmeyecek kadar yumuşak   bir pağaça oluyor 
Daha sonra ortadan ikiye tam ayırmadan kesin içine maydanoz ve beyaz peynir karışımını  koyun . daha sonra kesilen kısma lable peynirini ince bir kat sürün ve sürdüğümüz kısımları kaşar rendesine  bulayın  ee bunlarda sakalları  canan hocamız sağ olsun sayesinde bu güzel lezzetleri sizinle paylaşıyorum sağ olsun şimdiden afiyet bal şeker olsun arkadaşlar gene aynı şeyi diyecem ama  harika bir lezzet denemenizi tavsiye ederin 

Hiç yorum yok: