17 Kasım 2012 Cumartesi

ÇÖKERTME KEBABI



ÇÖKERTME KEBABI 

   Benim gibi ev hanımı olan arkadaşlar beni çok iyi anlar bütün hafta  akşama ne pişireğim düşüncesi vardır...Eşimi ararım  akşama canın istiyor diye aslında arama sebebim benim aklıma  bir şey gelmedi sen söyle.. bizde sekiz yıldır  değişmeyen cevap ben sormaya bıkmadım oda aynı cevabı vermekten bıkmadı sen ne yaparsan yerim fark etmez .... baktım kocadan fikir namına hayır yok hemen annemi ararım onun verdiği cevapta aynıdır  benim de aklıma gelmiyor sen bana fikir ver.... o yüzden yemek yaparken hem idareli olsun hem iki gün yemek düşünmeyim diye hep yemeklerimi iki günlük yaparım ama eminim  çoğumuzun evinde aşağı yukarı hep  aynıdır  2  gün dolma  2 gün fasülye  2 gün bakliyat   2 tavuk veya et yemeği  1 gün balık aslında bir sürü tarif eminim hepimiz biliyorken  bu bir elin parmakları kadar olan yemekler arasın döner dururuz  işte hafta sonları benim kaçış günüm  değişik tarifler denemediğim yemekleri hep hafta sonunda denerim  aslında nedeninide pek bilmiyorum ya :D  büyük bir ihtimal hafta içi çok yoğun geçirdiğim içindir sanıyorum ...alışkanlık eşim en acımasız eleştirmendir bu konuda asla tavizi torpili yoktur  çok şükürde genellikle çok beğenir   ( az birazda övüneğim dimi ) zaten bloğumada tadına çok güvendiğim herkez in beyeniceği tarifleri koyuyorum daha çekim yaparken eşim başlıyor bitmedimi ne zaman yiyecez diye....  günümüzde hayat o kadar pahalı ki  geçim o kadar zor ki  bir lirayı bile boşa harıcama devri değil  o yüzde tarif eklerken  dikkat ettiğim 3 şey var lezzeti pratik ve ucuz her keseye uygun olması  lafı çok uzattım dostlarım  geleyim tarifime çok pratik her evde olan  malzemelerle yapabileceğiniz  bir tarif  şimdiden kolay gelsin ...

MAZLEMELER 

 1,5 PORSİYON 
3 ADET ORTA BOY PATATES 
1 ADET  İRİ DOMATES 
2 ADET ÇARLİSTON BİBER  ( acı olasın diye  sivri biberde  olur  ) 
2 ÇAY BARDAĞI YOĞURT 
1 DİŞ SARMISAK 
TOZ BİBER 
KUŞBAŞI ET  ( ölçüm  konpostı kasesi ) 
1 YEMEK KAŞIĞI SALÇA 
KARABİBER 
1 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
 1 YEME KAŞIĞI TEREYAĞ 

YAPILIŞI 
BENİM DANA ETİMDE YAĞ OLDUĞU İÇİN HİÇ YAĞ EKLEMEDEN  ÖNCE HARLI ATEŞTE MÜHÜRLEYEREK SONRA KISIK ATEŞTE İÇİN İÇİN KAVURDUM 
 PATATESLERİMİZİ KİBRİT  ÇÖPÜ KALINLIĞINDA KESELİM  KIZGIN YAĞDA KIZARTALIM  BEN BİRAZ  KITIR YAPTIM  ÜZERİNE YOĞURT VE SALÇALI SOS GELECEĞİ İÇİN FAZLA YUMUŞAK OLMASIN DİYE  YOĞURDU SARIMSAKLA BİRLEŞTİRELİM VE ÇIRPALIM SU KESİNLİKLE KOYMAYIN SALÇAMIZIDA YARIM ÇAY BARDAĞI SU BİR KAŞIK SIVI YAĞLA KARIŞTIRIP  KARABİBER İLAVESİ İLE PİŞİRELİM DOMATES VE BİBERLERİMİZİ KÖZ TAVASINDA PİŞİRELİM  SERVİS EDECEĞİMİZ TABAKTA ÖNCE PATATESLERİMİZİ KOYALIM  ÜZERİNE YOĞURDUMUZU GEZDİRELİM DAHA SONRADA SALÇA SOSUMUZU ONUN MİKTARI ARZUYA GÖRE SONRA ETLERİMİZ VE BİBER VE DOMETESLE BİR GÜZEL SÜSLEYELİM EN SON  TERE YAĞINDA KIZDIRDIĞIMIZ TOZ BİBERİMİZİ ŞÖYLE BİR ÇOSSSSSS DİYE GEZDİRELİM  YEMEĞİNDE YANINDA YATIN NE DEYİM ŞİMDİDEN AFİYET BAL ŞEKER OLSUN RABBİZE HAMD OLSUN BİNLERCE  ŞÜKÜR 

Hiç yorum yok: