ARPA ŞEHRİYELİ MANTAR SALATASI
MALZEMELER
1 KG MANTAR
2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
1 SU BARDAĞI ARPA ŞEHRİYESİ
YARIM DEMET DERE OTU
2 SU BARDAĞI SÜZME YOĞURT
1 YEMEK KAŞIĞI MAYONEZ
2 DİŞ SARIMSAK
ÜZERİ İÇİN
4-5 YEMEK KAŞI ZEYTİN YAĞ
1 TATLI KAŞIĞI PUL BİBER
1/2 SU BARDAĞI DÖVÜLMÜŞ CEVİZ
YAPILIŞI
Yıkayıp , küçük doğradığımız mantarları sıvı yağında ,bıraktığı suyu bırakan kadar kavurulur ( az tuz ilavesi ile ) kavurduktan sonra ılınmaya bırakılır ....
Şehriye yumuşayana kadar dek haşlanır aynı mantar gibi ılınmaya bırakılır
Ilınan mantar ve arpa şehriyelerimiz uygun bir kasede harmanlanır ince ince kıydığımız dere otunun yarısı harmanladığımız harca eklenir diğer yarısı ise süslemde kullanıcağız .Diğer bir tararaftada sıvı yağımızı kızdıralım 1/2 dakika cevizleri kavuralım ,pul biberide ilave edelim salatamızı cevizlerle ve dere otuyla süsleyelim
bu salatayı kursta yeni öğrendim zaten bu aralar bol bol kurs tarilerini sizinle paylaşıcam yeni bir tatla tanışınca inanın çocuk gibi seviniyorum ve hemen sizlerle paylaşmak istiyorum ve arkadaşlar çok hafif ve bİr o karada lezzetli biz dahada hafif olması için mayonez koymadık benim tercihimde o yönde zaten... hem biz hanımların arkadaş toplantılarına yakışacak bir tarif hemde akşam yemeklerinde özellikle tavuk /et kızartmalarının yanında çok yakışıcak .....hemde maliyeti çok düşük şimdiden ellerinize sağlık afiyet bal şeker olsun arkadaşlarım
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder