12 Ekim 2012 Cuma

EZO GELİN PİLAVI



EZO GELİN PİLAVI


Vaktiniz hayırla sofralarınız RABBİMİM verdiğin nimetlerle dolması dileği ile sevgili kardeşlerim son bir haftadır hiç yemek yapmadığım için yalnızca annemin yaptığı o nefis  çiğ börekleri paylaşmıştım sizlerle  .. ne kadar büyüseniz de ev bark sahibi olsanız da  anne ve babalarımızın gözünde hep o küçük çocuklar olarak kalıcağız  bu bir gerçek geçtiğimiz pazartesi elimde küçük bir ameliyat geçirince  yemek işini anneme devrettim  o bana kıyamıyor ben ona kıyamıyorum bir şeyler yaptıkça  üzüldüm  yapma dedikçe o bana kızdı 5 gündür etmediğimiz kadar uzun sohbetler ettik çok şükür ALLAH' ma ,bugünde annem  bana refakat işini kız kardeşime bırakınca  dedim fırsat bu fırsat  biraz elim iyileşmişken bir pilav yapağim dedim ezo gelin pilavı çok sevdiğim bir pilav kereviz sevmeyenler bile bu pilavı bayıla bayıla yiyor.. hemde kerevizin çıtır çıtır saplarıda değerlenmiş oluyor kesinlikle denemenizi tavsiye ediyorum  tavuğun yanınada çok yakışıyor  ben bu gün tercih etmedim ama  sıcak servis yaparken üzerine birazda taze kaşar ilavesi yaparsanız dahada bir güzel oluyor.... gelelim  tarifimize......

MALZEMELER 

1 BÜYÜK SU BARDAĞI ARPA ŞEHRİYESİ ( benim bardağım baya bir büyük ) 
2 BÜYÜK SU BARDAĞI TAVUK SUYU 
1 TANE BÜYÜK KIRMIZI BİBER ( al biber )
1 TANE ORTA BOY SOĞAN 
 1 BÜYÜK KEREVİZİN SAPLARI 
1 TANE DOMATES 
1 ÇAY KAŞIĞI SALÇA 
BİR YEMEK KAŞIĞI MARGARİN 
TUZ
(  bende o gün yoktu  ama sizler  soğan miktarı kadar  pırasada  ilave edebilirsiniz )

YAPIM AŞAMASI 

küp küp doğradığımız  soğanları margarin  kavuralım  küçük küçük doğradığımız kereviz saplarını ve al biberlerimizde ilave edip bir güzel kavuralım  mis gibi mutfağımız  kokutalım  salçamızı da ekleyip biraz rengini alınca 

domatesi ilave edip suyunu çekince şehriyelerimizi ilave edelim


2 dakikada şehriyeleride  kavurduktan sonra  tavuk suyunu da ilave edelim aynı pilav gibi  kaynamaya başlayınca altını kısıp demlenmeye bırakalım 


ve mis gibi pilavız hazır

Hiç yorum yok: