HAMSİ PİLAKİ
MALZEMELER
1,5 kilo kılçığı ayıklanmış hamsi
3 adet sivri biber
2 orta boy domates
3/4 adet orta boy patates
1 adet iri soğan
2 adet limon suyu
1,5 çay bardağı sıvı yağ
tuz
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşı kara biber
1 su bardağı su
YAPILIŞI
İri piyazlık doğradığımız soğanları ortadan bölün sıvı yağın yarısı ile tepsiyi yağlayın soğanları yayın
Patateslerimizi çok kalın olamayacak şekilde halka şeklinde doğrayın tepsimize yerleştirelim hamsimizide yerleştirdikten sonra
çok küçük küp doğradığımız domates ince ince doğranmış sivri biber tuz kekik karabiber kalan sıvı yağımız iki limonun suyunu ve suyumuzu harmanlayıp balığın üzerine eşit bir şekilde yayalım ben önce ocakta tepsinin üstüne başka bir tepsi kapayarak 10 dakika pişiriyorum daha sonra fırında 35/45 dakika arası pişirin
salatası sebzesi balığı herşeyi içinde olan bu yemek benim gibi balığın her türlüsünü sevenler lezzetli ve hafif bir seçenek ..... şimdiden afiyet bal şeker olsun arkadaşlar
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder