11 Ekim 2012 Perşembe

HAMSİ PİLAKİ

HAMSİ PİLAKİ

MALZEMELER 
1,5 kilo kılçığı ayıklanmış hamsi
3 adet sivri biber 
2 orta boy domates
3/4 adet orta boy  patates 
1 adet iri soğan 
2 adet limon suyu 
1,5 çay bardağı sıvı yağ
tuz 
1 tatlı kaşığı kekik 
1 çay kaşı kara biber 
1 su bardağı su  


YAPILIŞI

 İri piyazlık doğradığımız soğanları ortadan bölün sıvı yağın yarısı ile tepsiyi yağlayın  soğanları yayın


Patateslerimizi çok kalın olamayacak şekilde halka şeklinde  doğrayın  tepsimize yerleştirelim hamsimizide  yerleştirdikten sonra 
çok küçük küp doğradığımız domates ince ince doğranmış sivri biber tuz kekik karabiber kalan sıvı yağımız iki limonun suyunu ve suyumuzu harmanlayıp balığın üzerine eşit bir şekilde yayalım ben önce ocakta tepsinin üstüne başka bir tepsi kapayarak 10 dakika pişiriyorum daha sonra fırında 35/45 dakika arası pişirin 
salatası sebzesi  balığı herşeyi içinde olan bu yemek  benim gibi balığın her türlüsünü sevenler lezzetli ve hafif bir seçenek ..... şimdiden afiyet bal şeker olsun arkadaşlar 

Hiç yorum yok: