MANTARLI TAVUK GÜVEÇ
MALZEMELER
850 GR TAVUK GÖĞÜS ETİ KEMİKSİZ
400 GR MANTAR
2 BÜYÜK DOMATES
5/6 ADET SİVRİ BİBER
2 SOĞAN
4/5 DİŞ SARIMSAK
2 TATLI KAŞIĞI SALÇA
1 TATLI KAŞIĞI KEKİK
1 TATLI KAŞIĞI PUL BİBER
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
1.5 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
VEDE TOPRAK GÜVEÇ TADI VEREN GÜVEÇ
GÜVECİN DİBİNE İLK ÖNCE SIVI YAĞI KOYALIM
SIRASIYLA PİYAZLIK DOĞRADIĞIMIZ SOĞANI
DOĞRADIĞIMIZ SARIMSAKLARI
YERLEŞTİRELİM
ÜSTÜNE TAVUKLARIMIZI VE MANTARLARI GÜVECİMİZE EKLEYELİM
DOMATESLERİ VE İKİ TATLI KAŞIĞI SALÇAMIZI SİVRİ BİBERLERİMİZİ TUZ KEKİĞİ VE PUL BİBERİNİ ARZUMUZA GÖRE AYARLIYALIM 4 ÇAY BARDAĞI SU KOYALIM VE OCAKTA ORTA ISIDA PİŞMEYE BIRAKALIM
EKMEĞİMİZİ BANDIRA BANDIRA YİYELİM AFİYET BAL ŞEKER OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder