5 Ekim 2012 Cuma

GÜVEÇ


MANTARLI TAVUK GÜVEÇ



MALZEMELER

850 GR TAVUK GÖĞÜS ETİ KEMİKSİZ 
400 GR MANTAR 
2 BÜYÜK DOMATES
5/6 ADET SİVRİ BİBER
2 SOĞAN 
4/5 DİŞ SARIMSAK
2 TATLI KAŞIĞI SALÇA 
1 TATLI KAŞIĞI KEKİK
1 TATLI KAŞIĞI PUL BİBER
1 TATLI KAŞIĞI TUZ 
1.5 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ 

VEDE TOPRAK GÜVEÇ TADI VEREN GÜVEÇ



GÜVECİN DİBİNE İLK ÖNCE SIVI YAĞI KOYALIM


SIRASIYLA PİYAZLIK DOĞRADIĞIMIZ SOĞANI
DOĞRADIĞIMIZ SARIMSAKLARI
YERLEŞTİRELİM
 ÜSTÜNE TAVUKLARIMIZI VE MANTARLARI GÜVECİMİZE EKLEYELİM
DOMATESLERİ VE İKİ TATLI KAŞIĞI SALÇAMIZI SİVRİ BİBERLERİMİZİ TUZ KEKİĞİ VE PUL BİBERİNİ ARZUMUZA GÖRE AYARLIYALIM 4 ÇAY BARDAĞI SU KOYALIM VE OCAKTA ORTA ISIDA PİŞMEYE BIRAKALIM
EKMEĞİMİZİ BANDIRA BANDIRA YİYELİM   AFİYET BAL ŞEKER OLSUN  

Hiç yorum yok: