11 Ekim 2012 Perşembe

ÇİĞ BÖREK


ÇİĞ BÖREK
es-selamün -aleyküm  sayfama bakmaya  vakit ayıran dostlarım pazartesi elimden ameliyat olduğum için  çiğ börek tarifi bana bakmaya gelen canım annemden size ... itiraf etmeliyim  annemde baya bu işe meraklıymış :D  yakında  kendinede blog açarsa hiç şaşırmam yapımda hiç katkıda bulunmasakta eşim ve ben bu nefis böreği  afiyetle yiyerek katkıda bulunduk bteşekürler cennet kokulu annem benim sen olmasan bu günler zor geçerdi gelelim çiğ börek tarifimize  


MALZEMLER 

300 GR YAĞSIZ KIYMA 
3 ADET SİVRİ BİBER 
2 DOMATES ( ORTA BOY )
1 BÜYÜK SOĞAN 
YARIM DEMET MAYDANOZ 
TUZ /PUL BİBER KARA BİBER 
KIZARMAK İÇİN SIVI YAĞ 

YAPILIŞI
bütün sebzeler rondoda  çekilir  kıyma ile harmanlanır tuz biberi arzuya göre ilave edilir . ve gelelim  hamur aşamasına 
  
yarım kilo una  1 tatlı kaşığı tuz ile göz kararı su ekliyerek kulak memesi kıvamında bir hamur yapalım  hamuru 15/20  dk dinlendirelim

hamuru ceviz büyüklüğünden  bezelere ayıralım


 merdaneyle  hamurlarımızı tek tek unlayarak açalım 

açtıktan sonra yeteri kadar kıymalı harcımızdan yarısna sürelim  sürelim
hamurun  sürmediğimiz tarafını harçlı tarafın üstüne kapatalım çelik çay tabağı yardımı ile yarım ay şekli verelim 

kızgın yağda kızartalım çok fazla kızartmayalım resimdeki kıvam en iyisi


biz arasına domates biber sararak yemeği tercih ettik yanına süzme yoğurttan ayran çok  yakışıyor 

anacım şimdiden afiyet bal şeker olsun diyor 

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Şu an nasıl canım çekti anlatamammm. Geldiğimde isteyebilirim halacım haberiniz olsun :D

Unknown dedi ki...

gel bir tanem bekliyoruz