KIYMALI BEYAZ LAHANA SARMASI
Havaların biraz serinlemesiyle birlikte pazarda marketlerde beyaz lahana yerini aldı bende bu çok sevdiğim sebzenin sarması yapmadan duramazdım sarması kapuskası ,salatası ,turşusu vazgeçemiyeceğim lezzetler ... benim aldığım lahana bayağı büyükçe olduğu için bu üç yemeğe fazlasıyla yeterde artar... tabiki önceliğimiz sarmadan yana olduğu için bende onla başladım .. bu na en çok eşim sevindi resimleride kendisi çekti, asıl niyetini dolmaları yemek olsada genede sağolsun gelelim sarmamızın tarifine eminim hepiniz biliyorsun ve daha güzellerini yapıyorsunuzdur ama buda benim yaptığım bu akşamki sarmamızın tarifi ...
malzemeler
ölçüyü kendinize göre ayarlayın çünkü lahana boyutuna göre değişiyor verdiğim ölçü orta boy bir tencere içindir
3 adet çok küçük doğranmış soğan
2 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı karabiber
1 talı kaşığı pul biber
içi için 1 yemek kaşığı biber salçası
içi için 1 yemek kaşığı domates salçası
400 gr dana tek çekim kıyma
1 çay bardağı pirinç ( lütfen kırık pirinç kullanmayın )
dış sos 1 yemek kaşığı domates salçası
yarım çay bardağı sıvı yağ
tuz arzuya göre
yapılışı
klasik hepimizin yaptığı gibi dolma içimizi hazırlayalım ben çiğ haldeyken lahanayı sarmalık şekilde lahanayı kesiyorum daha kolay haşlanıp sarılıyor kestikten sonra tuzlu suda biraz haşlayalım ben az haşlıyorum lezzeti kaçmasın diye lahanamızın sarma işi bitince tuzunu ve suyunu ekleyip kısık ateşte pişirelim piştikten sonra bir tarafta dışı için ayırdığımız salçayı sıvı yağı bir güzel kavuralım ben tereyağını tercih etmedim daha hafif oluyor diye sarmamızın üzerine bu sosu ekleyelim bu şekildede 5 dk kadar pişirdikten sonra servise hazır... şuan sarmanın tarifini yazıyorum ama bizdeki tencere boşalmış durumda :D artık yarına ne yapayim onu düşünüyorum
BU GÜNÜMÜZ İÇİN RABBIMA HAMD OLSUN ŞİMDİDEN SİZE AFİYET BAL ŞEKER OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder