20 Eylül 2012 Perşembe

BEYAZ LAHANA SARMASI KIYMALI

KIYMALI  BEYAZ LAHANA SARMASI 

 Havaların biraz serinlemesiyle birlikte  pazarda marketlerde  beyaz lahana yerini aldı bende bu çok sevdiğim sebzenin sarması yapmadan duramazdım sarması kapuskası ,salatası ,turşusu vazgeçemiyeceğim lezzetler ... benim aldığım lahana bayağı büyükçe olduğu için bu üç yemeğe fazlasıyla yeterde artar... tabiki önceliğimiz sarmadan yana olduğu için bende onla başladım .. bu na en çok eşim sevindi resimleride kendisi çekti, asıl niyetini dolmaları yemek olsada  genede sağolsun gelelim sarmamızın tarifine eminim hepiniz biliyorsun ve daha güzellerini yapıyorsunuzdur ama buda benim  yaptığım bu akşamki sarmamızın tarifi ...


  malzemeler 
  
ölçüyü kendinize göre ayarlayın çünkü lahana  boyutuna  göre değişiyor verdiğim ölçü orta boy bir tencere içindir 

3 adet çok küçük doğranmış soğan 
2 tatlı kaşığı nane 
1 çay kaşığı  karabiber 
1 talı kaşığı pul biber 
içi için 1 yemek kaşığı biber salçası
içi için 1 yemek kaşığı domates salçası
400 gr dana tek çekim kıyma 
1 çay bardağı pirinç ( lütfen kırık pirinç kullanmayın )
dış sos 1 yemek kaşığı domates salçası 
yarım çay bardağı sıvı yağ 
tuz arzuya göre 

yapılışı 

  klasik hepimizin yaptığı gibi dolma içimizi hazırlayalım ben çiğ haldeyken lahanayı sarmalık şekilde lahanayı kesiyorum daha kolay haşlanıp sarılıyor kestikten sonra tuzlu suda biraz  haşlayalım ben az haşlıyorum lezzeti kaçmasın diye  lahanamızın sarma işi bitince  tuzunu ve suyunu ekleyip kısık ateşte pişirelim piştikten sonra bir tarafta dışı için ayırdığımız salçayı sıvı yağı  bir güzel kavuralım  ben tereyağını tercih etmedim daha hafif oluyor diye  sarmamızın üzerine bu sosu ekleyelim bu şekildede 5 dk kadar pişirdikten sonra servise hazır... şuan  sarmanın tarifini yazıyorum ama  bizdeki tencere boşalmış durumda :D artık yarına  ne yapayim onu düşünüyorum 

    BU GÜNÜMÜZ  İÇİN RABBIMA  HAMD OLSUN  ŞİMDİDEN SİZE AFİYET BAL ŞEKER OLSUN 

Hiç yorum yok: