7 Eylül 2012 Cuma

CEVİZLİ BAKLAVA HAZIR BAKLAVALIK YUFKADAN

                                HAZIR BAKLAVALIK YUFKADAN CEVİZLİ BAKLAVA



BAKLAVALIK YUFKADAN EV BAKLAVASI

MALZEMELER 

1 KİLO HAZIR BAKLAVALIK YUFKA 50 KAT
1 KİLO ŞEKER 
1 LİTRE SU 
1 ÇAY KAŞIĞI LİMON SUYU
300 GR CEVİZ 
250 GR TEREYAĞ
1 ÇAY KAŞIĞI SIVI YAĞ

YAPILIŞI 
ASLINDA YAPIMI ÇOK ÇOK KOLAY AYNI BÖREK YAPAR GİBİ HER İKİ KATTA BİR BİR YEMEK KAŞIĞI ERİMİŞ SIVI YAĞ TEREYAĞ KARIŞIMINDAN SÜRÜYORUZ TABİ TEPSİNİN TABANINI YAĞLAMAYI UNUTMAYIN ARA ARADA YUFKA ARALARINA CEVİZİ SERPİYORUZ BEN 1,5 KAŞIĞI KOYDUM 300 GR CEVİZİ EŞİT DAĞITIYORUZ 
EN SON ÜST YUFKAYI KOYDUKTAN SONRA DİLİMLEYİP KALAN YAĞI ÜZERİNE GEZDİRİYORUZ 

SOĞUK FIRINA ATIN ŞERBET BİLDİĞİNİZ GİBİ ANLATMAYA GEREK YOK BEN TATLIMIN HAMUR OLMASINDAN KORKTUĞUM İÇİN TALI ILIKKEN ILIK ŞERBET DÖKTÜM VE ÇOK LEZZETLİ OLDU TAVSİYE EDERİM HAMUR ASLA OLMUYOR 

  AFİYET BAL ŞEKER OLSUN

Hiç yorum yok: