ARAP KÖFTESİ
MALZEMELER
2 SU BARDAĞI KÖFTELİK BULGURUN ( ÖLÇÜ YAZMIYORUM BULGURUNA GÖRE DEĞİŞİYOR )
1 YUMURTANIN AKI
NANE PUL BİBER
3 DİŞ ŞARIMSAK
1 DOMA
TES YEMEK KAŞIĞI SALÇASI
1/2 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI
BİR SU BARDAĞI YOĞURT
YAPILIŞI
KÖFTELİK BULGUR AYNI KISIR YAPIMINDA GİBİ SICAK SUYLA ISLANIR ŞİŞTİKTEN VE
SUYUNU İYİCE ÇEKTİKTEN SONRA İÇİNE YARIM BARDAK TAN BİRAZ FAZLA UN İLAVE
EDİLİR AMA ÇOK DEĞİL :)) YUMURTA AKINI VE BİRAZ SU İLAVESİ İLE İYİCE
YOĞURULUR GEREKİRSE UN KONULABİLR ELE YAPIŞMICAK KIVAMA GELİNCE
ELİMİZİ ISLATIP HAMURUMUZU TOPLAYALIM FINDIK BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR
ALIP YUVARLAYIN VE SERÇE PARMAĞINIZLA BASTIRIP KÜÇÜK ÇUKURLAR AÇIN
BURALARA SOS DOLUCAK BÜTÜN KÖFTELER BİTİNCE AYNI MAKARNA SUYU GİBİ SU
KAYNATIN SU KAYNAYINCA KÖFTELERİ ATIP HAŞLAYIN BULGUR ZATEN PİŞMİŞ
OLDUĞU İÇİN FAZLA HAŞLAMAYIN ZATEN PİŞENLER HEMEN ÜSTE ÇIKAR SÜZÜP
KENARA KOYDUKTAN SONRA SIVI YAĞDA ÖNCE SARIMSAKLARIN BİRAZ TADI ÇIKANA
KOYUP BİR YAĞI ÇEVİRİN KÖFTELERİMİZİDE İLAVE EDİP 2/4 DK SOS HER TARAFINA
KADAR KAVURUN SALÇASINI İLAVE ETİKTEN SONRA TUZUNU NANESİNİ BİBERİNİ
GELENE KADAR KAVURUN İSTERSENİ BU ŞEKİLDE İSTERSENİZ YOĞURLA SERVİS
YAPIN AMA YOĞURTLU OLANINI TAVSİYE EDERİM MANTIYA ALTERNATİF OLUYOR
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder