19 Eylül 2012 Çarşamba

ARAP KÖFTESİ


ARAP KÖFTESİ


 
MALZEMELER

2 SU BARDAĞI KÖFTELİK BULGURUN ( ÖLÇÜ YAZMIYORUM BULGURUNA GÖRE DEĞİŞİYOR )

1 YUMURTANIN AKI 

NANE PUL BİBER 

3 DİŞ ŞARIMSAK 

1 DOMA
TES YEMEK KAŞIĞI SALÇASI 

1/2 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI

BİR SU BARDAĞI YOĞURT 

YAPILIŞI 


KÖFTELİK BULGUR AYNI KISIR YAPIMINDA GİBİ SICAK SUYLA ISLANIR ŞİŞTİKTEN VE 

SUYUNU İYİCE ÇEKTİKTEN SONRA İÇİNE YARIM BARDAK TAN BİRAZ FAZLA UN İLAVE 

EDİLİR AMA ÇOK DEĞİL :)) YUMURTA AKINI VE BİRAZ SU İLAVESİ İLE İYİCE 

YOĞURULUR GEREKİRSE UN KONULABİLR ELE YAPIŞMICAK KIVAMA GELİNCE 

ELİMİZİ ISLATIP HAMURUMUZU TOPLAYALIM FINDIK BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR 

ALIP YUVARLAYIN VE SERÇE PARMAĞINIZLA BASTIRIP KÜÇÜK ÇUKURLAR AÇIN 

BURALARA SOS DOLUCAK BÜTÜN KÖFTELER BİTİNCE AYNI MAKARNA SUYU GİBİ SU 

KAYNATIN SU KAYNAYINCA KÖFTELERİ ATIP HAŞLAYIN BULGUR ZATEN PİŞMİŞ 

OLDUĞU İÇİN FAZLA HAŞLAMAYIN ZATEN PİŞENLER HEMEN ÜSTE ÇIKAR SÜZÜP 

KENARA KOYDUKTAN SONRA SIVI YAĞDA ÖNCE SARIMSAKLARIN BİRAZ TADI ÇIKANA 

KOYUP BİR YAĞI ÇEVİRİN KÖFTELERİMİZİDE İLAVE EDİP 2/4 DK SOS HER TARAFINA 

KADAR KAVURUN SALÇASINI İLAVE ETİKTEN SONRA TUZUNU NANESİNİ BİBERİNİ 

GELENE KADAR KAVURUN İSTERSENİ BU ŞEKİLDE İSTERSENİZ YOĞURLA SERVİS 

YAPIN AMA YOĞURTLU OLANINI TAVSİYE EDERİM MANTIYA ALTERNATİF OLUYOR 



AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: