LOKANTA USULÜ MERCİMEK ÇORBASI
MALZEMELER
1 SU BARDAĞI KIRMIZI MERCİMEK
2 ADET SOĞAN
4 DİŞ SARMISAK
1 UFAK HAVUÇ
1 ADET PATATES
1 YEMEK KAŞIĞI UN
BİR YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
YARIM ÇAY BARDAĞINDAN AZ SIVI YAĞ
YAPILIŞI
BÜTÜN SEBZELERİ ÇOK KÜÇÜK ŞEKİLDE DOĞRAYIN TEREYAĞ VE SIVI YAĞ KARIŞIMINDA ÖNCE SOĞAN SARMISAĞI İYİCE KAVURUN HAVUCU İLAVE EDİN ONUDA KAVURUN PATATESİDE KAVURDUKTAN SONRA UNU İLAVE EDİP KOKUSU ÇIKAN KADAR KAVURUN İYİCE YIKANMIŞ MERCİMEKLERİMİZİ KOYUP 2,5 SU İLAVE EDİP İYİCE PİŞİRİN HELMELİ BİR KIVAM ALICAK PİŞTİKTEN SONRA BİRAZ SOĞUMASINI BEKLEYİP ROBOTTAN GEÇİRİN 5/10 DK ÇEKİLMİŞ ÇORBAYI PİŞİRİN AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder