28 Temmuz 2012 Cumartesi

TAM BUĞDAY UNUNDAN ÇEKİRDEKLİ POĞAÇA

TAM BUĞDAY UNUNDAN ÇEKİRDEKLİ POĞAÇA 

MALZEMELER


1 YUMURTA
BİR SU BARDAĞINDA 2,5 PARMAK AZ YOĞURT
2 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
1 SU BARDAĞI AY ÇEKİRDEĞİ İÇİ
YARIM DEMET MAYDANOZ
100 GR KADAR BEYAZ PEYNİR
1 PK INSTANT KURU MAYA
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
2 ÇAY KAŞIĞI TOZ ŞEKER
GEREKTİĞİ KADAR TAM BUĞDAY UNU

YOĞURT .1 YUMURTA AKI . SIVI YAĞ. TOZ MAYA .ŞEKER TUZU . İYİCE KARIŞTIRIN


                                                                     SARISINI ÜSTÜ İÇİN AYIRIN
MAYANIN İYİCE KARIŞMASINA DİKKAT EDİN 5 DK DİNLENDİRİN




 TAM BUĞDAY UNUNU AZAR AZAR İLAVE EDİN YUMUŞAK KULAK MEMESİ KIVAMINDA BİR HAMUR OLACAK İYİCE YOĞURUN BEN 1 SAAT HAMURU MAYALANMAYA BIRAKIN







MAYDANOZ VE PEYNİR BİRLEŞTİRİN.TEPSİYİ UNLAYIN.POĞAÇALARA ŞEKİL VERMEYE BAŞLAYIN KEYFİNİZ NASIL İSTİYORSA.SONRA ÜST KISMIN YUMURTAYA BATIRIN.ve YUMURTALI KISMI ÇEKİRDEĞE BOLCA BULANSINBÜTÜN POĞAÇALAR BİTİNCE SAATTE TEPSİDE MAYA LANDIRIN
NASIL PİŞİRİCEĞİNİZİ ZATEN BİLİYORSUNUZ SOĞUK FIRINA ATIN VE SONUÇ GERÇEKTEN NEFİSSSSS SICAK SICAK YANINA BİDE DEMLİ ÇAY 

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: