28 Temmuz 2012 Cumartesi

BAKLİYATLI YAYLA ÇORBASI


 
  SEVEREK YEDİĞİM   ÇORBALARDAN BİRİ OLAN BU ÇORBANIN  TARİFİNİ SİZİNLE PAYLAŞMAK İSTEDİM  BİLİYORUM ÇOĞUNUZDA BİLİYORSUNUZDUR  ÇOKTA LEZİZ YAPIYORSUNUZDUR BUDA BENİM YORUMUM 
MALZEMELER 
BAKLİYATLI YAYLA ÇORBASI 
YEMEK KAŞIĞI TEPELEME YOĞURT
YEMEK KAÇIĞI 2 YEMEK KAŞIĞI UN 
YARIM DEMET TAZE NANE
BİR BÜYÜK ÇORBA KASESİ HAŞLANIP KABUĞU
SOYULMUŞ NOHUT
BİR YUMURTA SARISI
YARIM BAY BARDAĞI HALİS YAĞ
TUZ



YAPILIŞI 

DERİN BİR KASEDE UN YUMURTA SARISI YAĞI VE YOĞURDU HİÇ BÜRÜZ KALMICAK ŞEKİLDE ÇIRPIN ÖLÇÜ OLARAK BARDAĞIN RESMİNİ ÇEKTİM ÇÜNKÜ BENİM KULLANDIĞIM BARDAK BÜYÜK TAHMİNİ NORMAL BARDAKTAN 2 ÖLÇÜ ALIYOR 4 BARDAK SUYU AZAR AZAR EKLİYEREK KARIŞIMI PÜRÜZSÜZ BİR ŞEKİLDE SUYLA AÇIN



BU KARIŞIMA HAŞLANMIŞ NOHUT VE BUĞDAYI İLAVE EDİN ÇOK HARLI ATEŞ OLMAYACAK OCAĞIN ORTA GÖZÜ İDEAL


                                           BİR YANDANDA NANELERİ İNCE İNCE KIYIN


ÇORBABANIZ KAYNAMAYA BAŞLADIKTAN 1/2 DK SONRA NANELERİ İLAVE EDİN


2/3 DAKİKADA NANEYLE KAYNATIN BU ARADA ÇORBAMIZ PİŞENE KADAR ATEŞTEN ALANA KADAR SAKIN TUZUNU KOYMAYIN ÇORBA PİŞİP OCAKTAN ALINCA ZEVKİNİZE GÖRE TUZUNU İLAVE EDİN
                                                                                                                                      AFİYET OLSUN  

Hiç yorum yok: